今次误打误撞揾到间都ok好食既平价泰式餐厅,除左服务态度同衞生情况,总体而言都值得推介。食异地食外国菜就肯定贵架啦,不过呢间算系咁,价钱公道都大份,所以抵食。不过佢个价钱系唔包装修/衞生/服务态度,燥底嘅朋友就avoidd喇⋯⋯入正题,我哋叫以下嘢食。菠萝炒饭 $54香茅猪扒汤河 $38泰式猪颈肉饭 $60自选半打串烧 $72泰式三色冰 $22泰式珍多冰 $8野饮多数$22(梳打/茶/啡⋯)赞左先。你会见到好多食物都好大份,卖相都好睇,味道都好食。串烧冇得顶,佢烧嘅时候已经落左沙嗲酱,上枱可以再点花生酱(唔知咩名)本身已经好好惹味,然而个酱好食!牛肉好入味,但d筋都少许大旧。鸡同猪都好嫩滑!因为姨姨唔食内脏,所以冇试其他,但试左呢几款,相信其他都一样好味!泰式特饮:好饮!好重椰奶味,我同姨丈都比较喜欢三式冰>珍多冰,因为珍多冰个馅有少少似药水jelly糖入面包住马蹄口味既野。相反三式冰系有大树菠萝同椰子食,yumyum!菠萝炒饭好大碟而且唔孤寒!好多虾、菠萝、肉松,同大大旧鸡肉!仲要系好食,啲饭粒粒分明沾哂黄姜粉,唔会太湿/干。啲虾极嫩滑!不过系有d肠未挑干净。菠萝炒饭好食过猪

入正题,我哋叫以下嘢食。
菠萝炒饭 $54

香茅猪扒汤河 $38

泰式猪颈肉饭 $60

自选半打串烧 $72

泰式三色冰 $22
泰式珍多冰 $8

野饮多数$22(梳打/茶/啡⋯)

赞左先。

菠萝炒饭好大碟而且唔孤寒!好多虾、菠萝、肉松,同大大旧鸡肉!仲要系好食,啲饭粒粒分明沾哂黄姜粉,唔会太湿/干。啲虾极嫩滑!不过系有d肠未挑干净。菠萝炒饭好食过猪颈肉~

再弹下。
我会话,食物水准都叫出色,但部分食物因应厨师心情而影响,一句讲哂,靠运。点解咁讲,因为食左两次,第一次觉得汤河系出色的。第二次,碗猪扒汤河d猪扒柴过豆豉鲮鱼⋯⋯

环境就有待改进了,类似茶记装修,所以清洁/卫生都系咁上下,而且泰菜多汁,湿炒多,容易食到周围都系。地下会有痴笠笠既感觉,而且会有少许食物/垃圾系地同埋唔会抹枱抺得好干净。烧烤炉系舖外,而且对住马路 (多车经过),所以可能会有尘埃飞落食物到 (对食物卫生洁癖既你 可能就会抗拒) 。虽然枱同枱既间距唔逼,但枱櫈就比较细,櫈既间距又细,变相都几逼。

总结:平价好食泰国菜,只卖食物质素,不卖服务态度+卫生。