2024-12-12
好认同另一篇负评嘅标题 好食但系都系西平日12点几出去买外卖,买完之后我一直企喺舖头外面冇行开过,仲要企得好近,都一路有留意住有冇叫我号码。一直未等到,但系都无啦啦可能听到有啲后过自己嘅号码都有。咁我都冇催嘅,因为有时都明白未必一定顺号码,大家叫嘅嘢食唔同,加上食饭时间都好忙嘅。但系阿姐冲出嚟嗌某啲number,声称话已经叫咗好多次,我见有啲当事人个样都好愕然,个个都心9谂咁嘅样,应该心谂都冇听过佢叫,亦都有人话冇听到阿姐叫,咁阿姐都系坚称全部都嗌过好多次,系你哋听唔到啫。好啦,呢个时候我直接铲咗入去问阿姐攞啦,相信我𠮶个应该都系「叫咗好多次,我听唔到」。咁阿姐喺佢个好多外卖嘅柜入面摷俾我啦,见佢都摷到好入先有嘅。咁我都完全冇出声,因为都费事同佢拗,拗嚟都冇意思。点知递咗袋外卖俾我之后,阿姐都好大声好恶咁样同我讲,叫咗好多次㗎喇!我哋全部外卖都叫咗好多次!你系唔系行开咗?我同佢讲我一直都企喺门口。鸡系好食嘅,只不过其实有冇必要个客都冇同你算帐或者话你,都仲要死撑呢?其实有时有啲嘢唔使讲到咁死嘅,我都唔会100%肯定系听唔到,可能我真系有机会听漏咗呢。所以话都唔明点解做到咁躁底。忙还忙,
一直未等到,但系都无啦啦可能听到有啲后过自己嘅号码都有。
其实有时有啲嘢唔使讲到咁死嘅,我都唔会100%肯定系听唔到,可能我真系有机会听漏咗呢。所以话都唔明点解做到咁躁底。忙还忙,但都唔使闹客。唔知点解啲员工做得咁躁底?请唔够人定系员工福利唔够好定点?
俾个小小建议,见生意咁好,应该都赚唔少。可以考虑整返个外卖叫号系统,到时个mon show晒出嚟唔使拗,又方便啲客,啲员工又唔使做得咁辛苦。