2019-11-02 1379 浏览
即庆同朋友黎左呢到食泰国野,餐厅位置唔系住附近既话应该都几难揾,去到餐厅既感觉都几好,分室内室外既部分,室外就系个好有泰国风情既装修,老实讲天气凉凉地坐室外系唔错既选择👍🏻👍🏻另外我地一行人都拎得比较多野,餐厅就另外安排左张沙发位置比我地放野,算系贴心既👍🏻第二样就系马拉盏炒通菜,个人觉得佢个调味都唔错,小小咸味但又唔会太重口味,同时都keep住好爽口,几满意嚟到主食当然要试吓泰式炒金边粉啦,食落都算系唔错够晒干身,酸味辣味都适中,但份量就好似少左d黎到重头戏就系呢个咖喱软壳蟹啦,一黎份量都叫多同大碟,咖喱属于系甜甜地辣辣地同结身个种,软壳蟹咬落又多汁,两者配合非常正👍🏻我哋食晒啲蟹之后忍唔住叫个白饭黎捞咖喱食,真系一d咖哩都唔想浪费!最后就系呢个猪颈肉啦,小编可以话系猪颈肉嘅fans,而呢次既猪颈肉表现都唔错,表皮系烤得有些少脆口,但就有些少肥肉。至于个汁就偏酸,我同朋友试左啖汁之后都情愿唔点汁食🙊而个重点就系有些少贵😂😂唔太值呢个价最后要提嘅就系呢间餐厅嘅服务质素,我哋坐低安定冇耐就有d侍应姐姐一直望住我地同趋我地落单,最后真系企左系我地隔离问我地食咩之后忍住叫佢转头先(利伸一坐低
蒜蓉包
马拉盏炒通菜
泰式炒金边粉
招牌咖喱软壳蟹
猪颈肉
最后要提嘅就系呢间餐厅嘅服务质素,我哋坐低安定冇耐就有d侍应姐姐一直望住我地同趋我地落单,最后真系企左系我地隔离问我地食咩之后忍住叫佢转头先(利伸一坐低就开始睇食咩同埋唔算谂左好耐)最后食哂野之后又系劲急咁清哂我地枱面d野想赶我地走咁(再利伸食完个时离入坐都冇1个钟,同埋仲有吉枱冇人等位)呢方面真系觉得有些少压迫感同埋要特别一提🤨🤨但食物水准确系可以接受
2019-10-13
马拉盏炒通菜