2011-07-31 103 浏览
是日同朋友行又一城,见到呢间有个 2人 set dinner , 而且唔多人, 于是入去试下 果日系星期一晚唔算多人, 所以比左中间D 4人枱我2个坐,加上有D 阳光射入黎, 静静地几relax ~ 点左个2人set dinner 有焗面包+沙律+Pizza + 甜品 +2杯drink 首先一开始黎左个面包球,个面包球焗得好金黄,而且新鲜热辣 , 好有弹性, 正! 再配有3款酱料,不过我最like 牛油, 因为热辣辣嘅面包球加上溶化紧嘅牛油最basic 但最match最好食 之后就黎主厨沙律,主厨沙律基本上咩都有D, 味道少少酸几开胃 ~加上材料丰富,沙律菜又几爽脆, 总体几好食,唔会食沙律食到闷 黎到主角 Parma Pizza ,睇相都见到 Parma Ham 份量不少, 绝对冇偷工减料 Pizza 面有两种cheese 配合, 我估上面应该系Parmesan cheese 片 + Mozzarella cheese系Parma Ham 下面两种cheese 加上Parma Ham 令到个pizza 好香浓, pizza 底又好脆 Good! 食完pizza 到甜品la,

面包球

主厨沙律

chocolate cake
食完pizza 到甜品la, 叫左个chocolate cake
反而甜品方面比较失色, chocolate cake 唔香浓

质地都尚算ok, 但总体一般, 未算出色
Earl Grey Tea
到最后drink la , 我个fd 叫左杯apple juice 而我就叫左杯Earl Grey Tea
Earl Grey Tea 可以配milk or lemon 并且有件茶饼一齐黎

Earl Grey Tea 都算几清香, 最令人意外系件茶饼,件茶饼好香脆, 好似食紧曲奇饼咁

食完餐饭, 饮返啖 Tea 正!

总括以言, 食物味道, 环境同服务都唔错

但价钱方面偏贵, 一个2人套餐都唔多够饱,但已 $360 per 2

所以试下无妨, 有特别日子食一餐都ok
2011-07-25
面包球