2022-05-01
🫖望月楼🫖📍:九龙塘又一城达之路80号地层25号舖⏰:10:00am-7:30pm今日难得放假 就陪屋企人去咗饮茶🙈屋企人好钟意饮下午茶 所以带咗佢去呢间’望月楼‘ 我谂最近佢都好出名😂相信大家都有听过!唔好睇小佢地 都好多人等位架🙈🔸服务、环境方面🔸虽然大家因为疫情都会惊惊地 不过呢度食中菜真系一流👍🏻楼底好高 座位坐得舒服 枱与枱之间距离都好阔落 唔怕同陌生人接触🙈好值得一提 呢度嘅店员服务态度超好👍🏻超水准 同平时出边饮茶啲酒楼阿姐完全唔同👍🏻真系服务同质素成正比!🔸食物方面🔸🧾呢度嘅茶钱💰20/1位 再加一🙈我哋叫咗普洱 香浓解腻 淡淡的茶香🫖值得一提 佢哋嘅酱料 豆瓣酱、辣椒酱等 都好香好足料😍好惹味 帮啲食物锦上添花🥰🦑椒盐鱿鱼酥无论去边饮茶 鱿鱼须真系必叫🙈好弹牙大条 香口唔油腻 酥脆无比😍🍯二锅头脆麻花甜甜地 好薄身脆口 面层铺满好多芝麻 唔错既小食!🦐香芧鲜虾脆春卷一开始冇睇点心纸😂食落口点解有阵阵香茅味🙈原来呢款系香茅鲜虾脆春卷!佢地呢到既鲜虾好弹牙大只 春卷热辣辣超级脆!🥯雪山叉烧焗餐包好钟意食呢款 热辣辣新鲜出炉 外皮松软 甜甜地既白色菠萝皮铺起外层 里面既叉烧
📍:九龙塘又一城达之路80号地层25号舖
⏰:10:00am-7:30pm
🔸服务、环境方面🔸
🔸食物方面🔸
🦑椒盐鱿鱼酥
🍯二锅头脆麻花
甜甜地 好薄身脆口 面层铺满好多芝麻 唔错既小食!
🦐香芧鲜虾脆春卷
🥯雪山叉烧焗餐包
好钟意食呢款 热辣辣新鲜出炉 外皮松软 甜甜地既白色菠萝皮铺起外层 里面既叉烧充满䶢香🥰
🥟海中龙皇伴金鱼饺
外貌好特别精致 都几大粒架 有我手拳咁大粒😂 用厚厚既皮包住虾肉 里面亦都有虾籽 满满既馅料🥰唔舍得食🙈
🍤韮黄鲜虾肠粉
鲜虾大大粒 好弹牙 肠粉好滑又薄 真系无得顶👍🏻
🍝干炒生河
大大碟三个人都食唔晒🙈 炒到好干身 加埋嫩滑大块既牛肉、芽菜、葱花等 好味🥰
🥧豉油皇香煎日本淮山
第一次食呢个 有惊喜😍薄薄地一片 咬落好爽口!