2023-01-23
📍 𝐉𝐉𝐉 𝐊𝐨𝐫𝐞𝐚𝐧 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤𝐡𝐨𝐮𝐬𝐞 & 𝐁𝐚𝐫 (中环)中环云咸街𝟲𝟬号中央广场地下𝟯号舖Yakiniku 相信大家食得多,高级韩式烧肉大家食过未🤗净系睇相已经够哂吸引❗️食过绝对唔会失望👍🏻🔥💯𝐉𝐉𝐉 𝐊𝐨𝐫𝐞𝐚𝐧 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤𝐡𝐨𝐮𝐬𝐞 & 𝐁𝐚𝐫位于兰桂坊嘅韩式烧肉餐厅🍴主打韩式烧肉🥩佢哋有风干柜,有自家风干熟成牛肉✨唔知咩熟成度系最好食?唔紧要👌🏼呢度有专人帮你烧埋,确保烧得靓靓最好熟成度🤗门面低调真系好易走漏眼👀餐厅走型格路线,内里灯光调暗几有情调,仲设酒吧区🍹🍸🥂🍷食烧肉之余仲可以饮返杯𝘴𝘪𝘨𝘯𝘢𝘵𝘶𝘳𝘦 𝘤𝘰𝘤𝘬𝘵𝘢𝘪𝘭👍🏻𝗦𝗘𝗧 𝗗𝗜𝗡𝗡𝗘𝗥 𝗛𝗞𝗗 𝟵𝟴𝟬➢ 𝘑𝘑𝘑 𝘏𝘰𝘶𝘴𝘦 𝘚𝘢𝘭𝘢𝘥新鲜沙律菜配醋汁,作前菜一流开胃又解腻➢ 𝘉𝘦𝘦𝘧 𝘛𝘢𝘳𝘵𝘢𝘳𝘦系我食过最𝘧𝘳𝘦𝘴𝘩最牛味嘅他他,怪不为招牌✨手切美国牛柳切条再用白松露油腌,店员喺席前即磨𝘗𝘢𝘳𝘮𝘦𝘴𝘢𝘯 𝘊𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦🧀同加入日本生蛋黄🥚等大家相机食先后再帮你捞匀,肉质鲜味入口嫩滑,仲有仲有📢白松露油香味四溢,加埋芝士蛋黄,香气同咸香多重口感味道嘅交缠,唔使谂必食‼️🥩𝗔𝗧 𝗚𝗥𝗜𝗟𝗟➢ 𝘜𝘚𝘋𝘈 𝘗𝘳𝘪𝘮
中环云咸街𝟲𝟬号中央广场地下𝟯号舖
𝗦𝗘𝗧 𝗗𝗜𝗡𝗡𝗘𝗥 𝗛𝗞𝗗 𝟵𝟴𝟬
➢ 𝘑𝘑𝘑 𝘏𝘰𝘶𝘴𝘦 𝘚𝘢𝘭𝘢𝘥
新鲜沙律菜配醋汁,作前菜一流开胃又解腻
➢ 𝘉𝘦𝘦𝘧 𝘛𝘢𝘳𝘵𝘢𝘳𝘦
🥩𝗔𝗧 𝗚𝗥𝗜𝗟𝗟
➢ 𝘜𝘚𝘋𝘈 𝘗𝘳𝘪𝘮𝘦 45 𝘋𝘢𝘺𝘴 𝘋𝘳𝘺 𝘈𝘨𝘦𝘥 𝘙𝘪𝘣𝘦𝘺𝘦
— 𝘚𝘦𝘵 套餐可以试晒唔同品种/ 部位嘅牛🐂🥩厚度同切割好似𝘴𝘵𝘦𝘢𝘬一样,烧至微焦半熟嘅肉质,锁住肉汁🤤香浓程度令人惊叹‼️
➢𝘜𝘚𝘋𝘈 𝘗𝘳𝘪𝘮𝘦 𝘋𝘦𝘯𝘷𝘦𝘳 𝘚𝘵𝘦𝘢𝘬
油脂比较少肉质带弹性,肉味浓厚鲜嫩,肉质靓其实只洒上盐已经好好食👏🏻
➢𝘜𝘚𝘋𝘈 𝘗𝘳𝘪𝘮𝘦 𝘏𝘢𝘯𝘨𝘦𝘳 𝘚𝘵𝘦𝘢𝘬
店员话最钟意呢款,我哋都一样呀😍封门柳即牛横隔膜肌肉,烧至5至7成熟最为理想💯 牛肉味道好浓厚👍🏻
➢𝘑𝘑𝘑 𝘏𝘰𝘶𝘴𝘦 𝘔𝘢𝘳𝘪𝘯𝘢𝘵𝘦𝘥 𝘎𝘢𝘭𝘣𝘪
自家腌制牛肋骨,先用酱油蜂蜜腌制过,烧过焦糖化更见焦香
🍚 𝗥𝗜𝗖𝗘
➢𝘉𝘌𝘌𝘍 𝘙𝘐𝘊𝘌 - 𝘉𝘖𝘕𝘌 𝘔𝘈𝘙𝘙𝘖𝘞
牛骨髓石锅饭‼️好邪恶仲啱哂打卡🤳🏼牛骨
髓加入牛肉饭,油脂甘香外牛肉粒依然嫩滑,混合炸蒜,饭底仲香脆饭焦,好食唔停囗👅
🥧𝗗𝗘𝗦𝗦𝗘𝗥𝗧
➢ 𝘌𝘨𝘨 𝘉𝘳𝘦𝘢𝘥
都列入甜品吗🤭?韩国街头小食之一,好怀念呀😆蛋糕仔中间加入蛋、烟肉同芝士,即叫即制,咸咸甜甜几滋味
🍸 𝗗𝗥𝗜𝗡𝗞
➢ 𝘖𝘭𝘥𝘪𝘦 𝘏𝘒𝘋 180
➢ 𝘓𝘦𝘮𝘰𝘯 𝘏𝘒𝘋 160
既然系bar当然唔少得饮返杯𝘴𝘪𝘨𝘯𝘢𝘵𝘶𝘳𝘦 𝘤𝘰𝘤𝘬𝘵𝘢𝘪𝘭𝘴,一入门口已经有个𝘣𝘢𝘳 𝘵𝘦𝘯𝘥𝘦𝘳 为客人调制饮品🍹🍸 𝘓𝘦𝘮𝘰𝘯 味道清新,甜甜哋好易入口,啱哂女士;而𝘖𝘭𝘥𝘪𝘦味道会𝘴𝘵𝘳𝘰𝘯𝘨 𝘥,加咗𝘣𝘦𝘦𝘧 𝘦𝘴𝘴𝘦𝘯𝘤𝘦不过饮落唔系好明显
总括然而,无论餐厅服务,食物质素绝对系水准之上,如果约会庆祝除咗西餐以外,大力推介大家嚟呢度👈🏼