2020-08-07 1326 浏览
真系好食到想喊嘅水煮鱼!🐟大家都在家抗疫期间,只好叫外卖(熊猫𠮶间)。第一次帮衬呢间餐厅,熊猫个外卖Menu都好多选择,让我有抉择困难症嘅人拣咗好耐,但是,结果是非常完美的!第一,水煮鱼我拣咗桂花鱼,原条鱼上(有头有尾)。鱼肉超滑,鱼起了骨,没有碎骨!够香够辣够麻,饮了啖汤不太咸。点解我话好食到想喊,因为连外卖都可以食得出,唔单止好味,仲要食得出厨师👨‍🍳有好比心机煮!真系好好味呀!(仲有,大豆芽和薯粉份量都好generous, 不像其他水煮鱼餐厅,连大豆芽和薯粉都悭)第二,麻辣鱼春煲。好食到无言!我建议食之前可以将啲鱼春浸一浸落啲辣油/汤。由于啲鱼春系有炸过,加上鱼春本身系凹凸不平,超级挂汤。好食!第三,麻辣青瓜。不太辣,食水煮鱼必备(解辣)一定会再次帮衬! 厨师,请继续保持水准!👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼(由于系嗌熊猫外卖,冇得当面在餐厅赞赏食物,结果我忍唔住打了个电话去餐厅同佢哋讲话佢哋厨师煮嘢食真系好好味呀!😋😋😋)
真系好食到想喊嘅水煮鱼!🐟

大家都在家抗疫期间,只好叫外卖(熊猫𠮶间)。

第三,麻辣青瓜。不太辣,食水煮鱼必备(解辣)

水煮鱼配粉条(桂花鱼)
麻辣鱼春煲
2020-08-07
外卖送餐
水煮鱼配粉条(桂花鱼)
麻辣鱼春煲
  • 水煮鱼配粉条