2025-01-16
阿爷八鲜锅 (尖沙咀)》呢几日温度急跌!作为一个称职嘅香港人唔洗讲咁多,即刻边一边,之前食过一次好掂!即刻打去问有冇得即场walk in,老细覆话有就即刻飞奔过去😝未开炉老细先上一壶足料姬松茸炖汤暖一暖胃,斟出嚟嘅色水无得呃人。我谂无返几斤汤料同几粒钟都炖唔出呢个味😋系饮紧个汤嘅同时就上左个爆茜鸡煲,茜味浓唔在讲,啲鸡够哂嫩滑一啲都唔鞋口,如果唔系想留返个鸡食海鲜我应该会encore鸡煲🥹 阿爷八鲜锅唔系无海鲜呀嘛?先嚟一个海鲜沙律,跟手就上个活海鲜拼盘,有龙虾、大虾、肉蟹、带子同鲍鱼,样样都新鲜弹牙👍🏻同事又好好提埋我地每样最佳烹煮时间,无谂过海鲜配药膳汤系咁夹!手切安格斯牛肉肥瘦适中,牛肉鲜味肉味浓。其他配料好似猪润、松露丸、虾滑墨鱼滑、芫荽饺多到数唔哂!只能说样样都好出色,唔系果啲第一轮上完就渣洗摊🙌🏻食物质素 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5用餐体验 ⭐️⭐️⭐️⭐️/5性价比 ⭐️⭐️⭐️⭐️/5如果你都想试下呢间坐得舒服,用料新鲜嘅火锅,记得bookmark定呢间餐厅,约埋三五知己一齐嚟试下👨👨👧👦 地址: 尖沙咀金马伦道48号中国保险大厦1楼A&B号舖#阿爷八鲜锅 #打边炉 #火锅 #hongkon
食物质素 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
用餐体验 ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
性价比 ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
地址: 尖沙咀金马伦道48号中国保险大厦1楼A&B号舖
#阿爷八鲜锅 #打边炉 #火锅 #hongkongstyle #hotpot #alcohol #drinksanddine #hkfood #drinks #japanesefood #asianfood #hkfoodblogger #hkfoodie #foodblogger #hk #hkig #hkigers #hkfoodblog #hkfoodstagram