日期:9月11日人数:8人Team dinner因为某些原因定系坚尼地城食,咁一班人最好当然就系打边炉啦,于是就去左呢间好出名既麻辣火锅店。因为有同事唔食得麻辣,所以叫咗个鸳鸯锅。麻辣锅有好多花椒,睇起身好辣,一上枱香气四溢。火锅配料嘅款式同一般火锅店差唔多,好多种类选择,够哂齐全。我哋都系叫咗大路野,包括肥牛、滑牛肉、虾滑、鹅肠、午餐肉、鸭血、饺子、脆皮肠、豆腐、冬菇、蔬菜盘、乌冬等等。味道方面,因为材料都好新鲜,加上锅底好香,带起左食材嘅味道。另一个值得一赞嘅地方,系火锅配料可以叫半份,唔怕浪费之余,又可以试多几样野。个人觉得滑牛肉、鸭血同埋鹅肠同麻辣火锅好夹,属推荐的配料。餐厅装修唔错,环境舒服,加上平日人流较少,当晚较静。以夜晚差唔多质素嘅火锅店比较来讲,价钱唔算太贵。只系坚尼地城有啲偏僻,如果想食其实可以去铜锣湾店,相信质素差不多。
日期:9月11日
人数:8人