2021-06-07
咁啱有朋友仔生日,所以就带咗佢去上次食完佢觉得好正嘅京沪佳肴庆祝🤩今次坐场中间,空间大咗,坐四个人都唔会觉得迫而且仲静啲,听埋餐厅播嘅歌感觉更有气氛🤫朋友喺外国读书返嚟,平时比较少食中菜,所以我哋推介咗几款比较大路同出名嘅菜式😉一开始我哋叫咗好出名嘅扁皮鸭同埋招牌名菜担担面🤩今次叫咗全只所以明显系多好肉🥰个𩠌嚟咗先知原来朋友未食过扁皮鸭🤣 好彩店员都好耐心为佢解释一次食法🙆🏻♂️之后就叫咗上次食过嘅爆汁牛肉煎饼,食佢𠮶阵真系要小心啲呀如果唔系好易爆到啲汁落自己度🤧我觉得如果想测试一间餐厅嘅水评嘅话叫个小笼包就可以知道,因为真系好难整得好食😳呢度嘅小笼包皮唔会太厚,唔会一夹就穿咗滴晒啲汁出嚟😖而且入面嘅料都好足够,十分够诚意嘅一个招牌菜☺️朋友话觉得皮香辣口水鸡太辣,不过我食得辣所以冇问题,大家叫嘅话要量力而为呀😣第一次食脆皮嘅口水鸡,佢个皮系真系好脆,同出面餐厅𠮶啲真系冇得比呀😋餐饮方面我觉得柚子冰茶系最正的,上面仲有半个热情果比你mix埋落去一齐饮😆最后甜品我地叫咗杨枝金露伴雪糕,送过嚟𠮶阵卖相劲靓!!!😍佢放咗干冰喺下面所以会有啲烟升出嚟,十分有特色,用嚟氹女仔一流😏值得一提嘅系喺商
今次叫咗全只所以明显系多好肉🥰
之后就叫咗上次食过嘅爆汁牛肉煎饼,食佢𠮶阵真系要小心啲呀如果唔系好易爆到啲汁落自己度🤧 我觉得如果想测试一间餐厅嘅水评嘅话叫个小笼包就可以知道,因为真系好难整得好食😳
呢度嘅小笼包皮唔会太厚,唔会一夹就穿咗滴晒啲汁出嚟😖
而且入面嘅料都好足够,十分够诚意嘅一个招牌菜☺️
最后 甜品我地叫咗杨枝金露伴雪糕,送过嚟𠮶阵卖相劲靓!!!😍
值得一提嘅系喺商土日一竹度消费仲可以泊埋车,不过可惜放工时间有啲塞车,如果唔系都好方便㗎🤪
地址:将军澳康城路1号The LOHAS3楼333号舖