好耐无食冬甩,见情人节就买左两个谂住比男朋友一个小惊喜,拣左好耐最后决定要Royal tea同Don mochino呢两只味,有个盒仔装住又有袋,都包得几靓。价钱方面好似比起上次加左价,之前食好似$15@1,依家变左$16@1,不过以质素黎讲都算抵食。之前不嬲都系冻食,但见到佢个盒写住加热后享用味道更佳,就决定叮一叮佢先食。不过佢又无指引话点样加热,要热几耐先味道更佳,所以谂住叮三十秒就算,点知叮左十几秒已经见到旧冬甩开始爆浆,之后即系拎佢出黎,但都系太迟…中间个馅已经漏紧出黎,之后啲朱古力又溶晒,旧冬甩都淋左…同埋热左之后甜味重左,食落有啲腻。Royal tea既茶味比我想像之中淡味,比朱古力味遮晒,有啲失望。反而Don Mochino既咖啡cream味道浓郁,又有咖啡既香味,唔错,如果冻食再配杯咖啡做下午茶应该好正!虽然都食到个冬甩系好食既,但加热之后口感都味道都大打折扣。唔知系我加热方法错左定其实加热左就系会无咁好食,总之以后都唔会再加热食,觉得自己晒左两个咁好食既冬甩…😢唉…加热系咁容易fail既唔该就比下指引教人点加热,或者唔好写咩加热后味道更佳呢啲系到fake人啦!
Royal tea&Don Mochino

外卖自取