2016-01-14 1423 浏览
铜锣湾L.Square成为左我呢期最爱嘅觅食之选,开左好多新餐厅,离地铁站只系几分钟路程,好方便!今日同朋友试呢间日式串烧放题,贪佢可以自己烧俾自己食,新奇又有趣😬 。呢度非繁忙时间都好旺场,我地一早book左位所以唔使等位,大家记得book定位啦。一坐低就俾个炉吸引住!炉上放上岩烧石,加热可达300度以上,保温度高,唔会好似韩烧/铁板/bbq咁易将食材烧焦,亦易于锁住食材水份。串烧种类颇多,每种猪牛羊鸡至海鲜、蔬菜、菇类都有不同选择,贪心嘅我地每样都order少少试试!烧之前店员好细心咁解释个炉、烧嘅方法、次序等,烧嘅时间要留意返每件食材嘅易熟程度、厚度等,烧个时落左粉状调味料,烧一烧再落酱汁。调味粉有海盐、黑楜椒同七味粉,而酱汁有玫瑰蜜糖、烧汁同辣汁。我最爱玫瑰蜜糖,好似bbq咁加啲甜更惹味😋。我地两个都系无海鲜不欢的,所以每人加$88要左个和牛海鲜盛。拼盘上枱个阵我地真系心心眼,有鲍鱼、大虾、海螺、和牛⋯⋯由日本、加拿大等各地直送,保证新鲜!因为海鲜我地真系唔识handle, 店员主动问我地需唔需要代烧,服务贴心!和牛烧到约七成熟,外皮香脆,入面仲好多肉汁,脂肪够多,正!两只大虾

我地两个都系无海鲜不欢的,所以每人加$88要左个和牛海鲜盛。拼盘上枱个阵我地真系心心眼,有鲍鱼、大虾、海螺、和牛⋯⋯由日本、加拿大等各地直送,保证新鲜!因为海鲜我地真系唔识handle, 店员主动问我地需唔需要代烧,服务贴心!和牛烧到约七成熟,外皮香脆,入面仲好多肉汁,脂肪够多,正!两只大虾好巨型,弹牙兼啖啖肉,肉质鲜甜,爽!加$88真系好抵!
和牛海鲜盛
玩加食到饱饱又满足,买单每人$3百几,咁嘅质素份量绝对抵食。
再值得一赞嘅系佢嘅抽烟系统唔错,唔会好大油烟同烧烤味。

2016-01-09