2018-01-30
今晚终于同朋友试到组长放题!啱啱食完实在惊喜万分, 忍唔住立即用九秒九嘅速度写一篇食评! 今晚试嘅系铜锣湾分店,在京都广场10楼。一入餐厅见到大量灯笼总系觉得好有节日气氛,好开心的感觉。而且一入门口就有位很Cheerful的男店员同我地玩游戏!游戏系一个鱼虾蟹摇骰盅游戏,摇到两粒或者四粒骰同款就有唔同嘅奖品奖金! 最丰富嘅奖品有一千蚊现金,响威士忌一支,阿拉斯加长脚蟹一只等等,每2位可以摇3次!我哋摇到四粒绿色大叫咗一声!以为中巨奖!睇真啲原来佢系两pair虾蟹。 虽然我哋只系抽到牡丹虾刺身,但系呢个摇骰盅游戏已经令我哋一开始相当兴奋开心,为整晚好心情揭开序幕!然后我亲眼睇住排喺我哋后面的男士们摇到围骰!立即可以拎走一支响日本威士忌!!!哗呀呀呀呀。。可以同我交换吗??一坐低就畀咗个火锅炉同shabu shabu order纸比我地,系夜雨冻的晚上有得打边炉真系好窝心! 由于只可以拣一个锅,三款汤底我都好想试!唯有放弃牛肉寿喜烧,转㨂北海道海胆花胶锅! 汤底材料劲丰富有海胆,鲍鱼, 虾,扇贝,花胶等等, 另外仲有多款火锅配料,我地小试一下黑毛豚肉都唔错!天气咁冻,呢度都有提供热茶同热汤
天气咁冻,呢度都有提供热茶同热汤, 包括柚子蜜,玄米茶,蟹粥,粟米鱼肚羹。
刺身好多款有三文鱼,带子,象拔蚌,油甘鱼,剑鱼腩等等。
寿司都好精美。
仲有多款炉端烧。
又有我超爱的小丸子!
芝士年糕同芝士扇贝 ,正!
煮物牛肋肉牛舌好腍好入味。
呢个秋葵超正! 最惊喜系佢舖满木鱼,而且调味用左wasabi 汁,又健康又美味。
食饱仲有成柜雪糕雪条甜品任你拎,加埋一每位价钱只系200头! 组长放题真系令我一餐满足晒N个愿望,要推介比一众亲友!