2020-06-18
呢间台湾菜喺屋企附近,想食好耐,不过成日好多人排!今日订佐枱就黎试下!猪软骨鲨鱼骨豆乳汤面佢有得俾你拣刀削面定拉面,我拣佐拉面,质地几好,软硬度无得拣但佢做到恰度好处,吸到汤既味,个汤底几浓,好开胃,有炸虫草喺面,又有两条似油炸鬼既物体,唔知咩黎,不过几脆几好食!😂 糖心蛋整得唔错!有大概四块肉,腌得几入味,不过唔算好惊喜!重有少少菜添!感觉上佢唔算系传统食开𠮶种日式拉面,不过系好食既,佢汤底同拉面质地帮佢加佐好多分!双色盐酥鸡双色包括黑松露酱同另一款黄色酱,我唔肯定款黄色既系咩酱,但系我钟意呢个酱多啲,因为如果你点个黑松露酱呢,系无佐黑松露味,我就甘试个露先食到。。噢😯原来系黑松露味!整体黎讲,我觉得okay既,但系未到好impressive (因为一星期前食过更好食既😂)原条鳗鱼起司蛋饼呢个好饱!好大份!上枱时,职员会帮你烧一烧死返先!鳗鱼系厚同无骨既!呢个我几欣赏!cheese 唔算好浓味!个蛋饼其实有啲似pancake 加厚版卷埋甘!配埋喺少少sauce 食几好!不过我觉得个蛋饼可以薄返少少🤏🏻,甘会更好饮品方面,嗌佐一个珍珠奶茶,一个鲜芭乐苦瓜汁!珍珠奶茶似系用佐伯爵茶做底!
猪软骨鲨鱼骨豆乳汤面
双色盐酥鸡
原条鳗鱼起司蛋饼
饮品方面,嗌佐一个珍珠奶茶,一个鲜芭乐苦瓜汁!珍珠奶茶似系用佐伯爵茶做底!几特别!
鲜芭乐苦瓜汁就几清新几特别既!消济一流!
临走𠮶阵,哥哥送佐个奶茶布甸!都系似伯爵茶味!几好食既!