2024-01-29
平時喺觀塘返工🚇,或者住附近嘅朋友,都可以嚟試下呢間抵食日本菜餐廳🇯🇵。呢度主打嘅湯咖喱飯或者烏冬🥘,最平40幾蚊就有💰。就算係晚市嚟到🌙,都有唔同嘅優惠。.🐥焼き鳥-6串(套餐 B, 送Suntory啤酒1杯)($100)見到有送生啤優惠🍺,梗係要試吓啦。生啤嘅氣泡好好飲🫧,口感綿滑、香醇。啤酒配埋惹味嘅串燒好正🍢。燒雞心同埋雞腎口感爽口🫦,雞肝口感粉香👅。蔬菜串燒都好正,冬菇炭火味配埋勁多汁💦、四季豆濃郁香口😋、蒜心甜甜香香🌱。.🌊香煎帶子蕃茄湯烏龍麵($94.4)呢款主食有堂食八折💰,呢個價錢有三粒超巨型帶子😍,真係超滿足!帶子口感好正🤤,配埋蕃茄蓉打成嘅濃郁湯底🍅,同埋日系嘅烏冬配料🍜,好有feel。.🥘北海道帆立貝湯咖哩套餐($118.4)呢度嘅招牌湯咖喱,同樣有堂食八折優惠💰。我哋呢款主食加購埋前菜、飲品🥤。咖喱味道香濃😋,浸滿晒每一啖嘅飯粒👅,真係好濃郁。裏面帆立貝、野菜等等配料嘅份量都幾多💕。
🌊香煎帶子蕃茄湯烏龍麵($94.4)
🥘北海道帆立貝湯咖哩套餐($118.4)