2015-04-27 313 浏览
大约夜晚8点钟到达,门口排紧队(因为佢地唔系派飞模式),全部都系一家大细,我同老公排第6台,其实有一张2人台吉咗,但一直冇店员行出黎问有冇人两位,唔够5分钟已经有3台埋单,我同老公以为应该会好快,唔驶等好耐,无奈佢地啲staff各自各忙,分工好有问题,应该系话冇分工可言,其实咁细间铺可以咁乱都几劲,有个男侍应好明显系一忙就会manage唔到𠮶种人,佢唔系冇礼貌,不过keep shouting好难顶,相信佢控制唔到自己,搞到成个场懒系忙咁…15分钟左右入咗3台,但系𠮶张2人台keep住吉,老公忍唔住行去问𠮶位男侍应系咪有2人台free,咁啱2人台前面令一张2人台埋单,佢同我老公讲都系要等,我唯有揽住我38周嘅巨肚继续罚企。之后𠮶位男侍应将原本系前后两张嘅2人台拍埋变成4人台,条通道即刻窄到佢连将櫈都要举起搬去对面,佢自己行过就要打侧个人先行到,我觉得呢个安排真系好有问题,不过都冇法…等咗半个钟,又有2人台埋单,佢地终于都肯问下有冇两位啦,我同老公终于入到去,因为企咗好耐,所以一早谂好食咩,食物大概10分钟左右上台忌廉汁配咖哩汁出奇地夹,个蛋好滑,加埋的菇嘅爽滑感,正~老公叫咗吉烈猪+芝士
什菌忌廉咖哩蛋包饭
忌廉汁配咖哩汁出奇地夹,个蛋好滑,加埋的菇嘅爽滑感,正~
吉烈猪排咖哩蛋包饭
芝士汉堡扒
老公叫咗吉烈猪+芝士汉堡扒咖哩蛋包饭,吉烈猪一般,唔juicy, 我食咗一旧就留返俾老公,芝士汉堡扒都系一般,芝士味淡,汉堡扒都冇咩肉味,最好味都系个蛋包饭
消费满2百蚊有1小时免费泊车

整体上食物不错,绝对可以encore, 不过店员质素真系要改善一下,唔系讲紧服务质素(佢地系有礼貌嘅),而系喺繁忙时段唔好俾啲客觉得你地手忙脚乱,真系好肉酸,学习自我控制,可能你想俾啲客知你有认真做紧野同埋好忙,但系点睇都似系应变能力不足、自我混乱、人手分配失当所致,加上餐厅入面环境设计好应声,每次移动台櫈都好嘈,𠮶种拖行嘅嘈炒声其实真系好annoying, 移动距离只系两3步,如果系搬起唔系拖行就令成个环境唔同晒,收bb櫈又系收到好似发脾咁砰砰声,我食食下野俾个女侍应嘅收櫈巨响吓一吓,就算唔系高级餐厅但都唔系大排档,希望下次去会有所改善
2015-04-26
什菌忌廉咖哩蛋包饭