2024-10-15
之前已经评论过Hashtag B (尖沙咀分店),质素一样,应该是因为制作统一吧。唔知边度见到4:00?4:30?会出炉,今次5:30点去到,只有小排队,全部款都好齐。啲branding包装真系做得好靓// 拿破仑焦糖千层挞第一啖咬落去就有超香浓嘅焦糖味涌出,仲有超脆嘅拿破仑千层皮!个蛋浆部份好浓郁蛋味同焦糖味,口感亦都十分滑。比bakehouse大件,不过佢价钱都贵过bakehouse$6。Bakehouse系卖酸种蛋挞,挞皮系酥啲,焦糖味就冇咁出(但留意佢系冇标榜焦糖挞,所以其实不能等同比较),Bakehouse内馅就比较厚同滑,啖啖肉居多。个人以性价比,同喜好蛋浆而言,会选择返Bakehouse •特别喜欢bakehouse个蛋挞攞上手系好似攞紧一个枕头,厚厚的、内馅软腍腍,个满足感比较大。上次试咗开心果挞,觉得挞嚟讲去到$30真系有啲啲太贵,味道都去唔到预期中,个人觉唔值。今次见到开心果酥,以酥嚟讲价钱都ok值得一试。// 开心果酥Donut like but 牛角酥质地,大件,好酥好多层,好有空气感!内里都有满满嘅开心果酱,唔会太甜太腻!食完好有饱腹感
质素一样,应该是因为制作统一吧。
啲branding包装真系做得好靓
// 拿破仑焦糖千层挞
个人以性价比,同喜好蛋浆而言,会选择返
Bakehouse •
特别喜欢bakehouse个蛋挞攞上手
系好似攞紧一个枕头,厚厚的、内馅软腍腍,个满足感比较大。
今次见到开心果酥,以酥嚟讲价钱都ok值得一试。
// 开心果酥
内里都有满满嘅开心果酱,唔会太甜太腻!食完好有饱腹感