2023-01-03
在港都能享受假日土耳其风情🤩愉景湾除咗影靓靓教堂,仲可以叹正宗土耳其菜🥰店员见我地系香港人,仲特登拎咗本有靓靓图画嘅Menu比我地睇𝕭𝖆𝖇𝖆 𝕲𝖍𝖆𝖓𝖔𝖚𝖘𝖍 茄子泥 $55一睇以为系谭仔味🤭点知几得意,佢系酸辣嘅味,但系乳酪𠮶只酸味加辣椒,好冰凉开胃,夏天啱哂。𝕮𝖆𝖈𝖎𝖐 特别酸奶酪 $55个中文系抄佢餐牌😂btw都真系特别酸。佢除咗乳酪,仲有洋葱、香料加橄榄油嘅香味,有别于一般乳酪嘅奶香同甜味,佢系比较惹味同香口。𝕮𝖍𝖎𝖈𝖐𝖊𝖓 𝖜𝖎𝖙𝖍 𝕾𝖆𝖑𝖆𝖉 $78一般西餐嘅鸡肉沙律多数系5块鸡胸以内,加大量生菜。呢度嘅鸡肉沙律啲鸡肉可以食饱成条村‼️鸡肉以香料煎脆,下面嘅沙律有几种蔬菜、青瓜、洋葱、车厘茄等💕系好入味的。𝕲𝖗𝖎𝖑𝖑 𝕱𝖎𝖘𝖍 $158煎鱼香口唔会太咸,仲配饭同沙律。个沙律又同散叫唔同,有三色椒劲好食。个白饭原来唔白,佢系有咸香味,同个鱼好夹💟𝕷𝖊𝖓𝖙𝖎𝖑 𝕾𝖔𝖚𝖕 $68呢个汤有阵阵豆香,比较浓稠😚面头有啲辣油,又几香㖞。佢会连同四块面包一齐,好抵🤭𝕸𝖆𝖓𝖌𝖔 𝕬𝖞𝖗𝖆𝖓 芒果酸奶饮料 $30呢个就无cacik咁酸,可能有芒果嘅鲜甜,喜欢奶嘅朋友可以会钟意呢个多啲。𝕻𝖔𝖒𝖊
𝕭𝖆𝖇𝖆 𝕲𝖍𝖆𝖓𝖔𝖚𝖘𝖍 茄子泥 $55
𝕮𝖆𝖈𝖎𝖐 特别酸奶酪 $55
𝕮𝖍𝖎𝖈𝖐𝖊𝖓 𝖜𝖎𝖙𝖍 𝕾𝖆𝖑𝖆𝖉 $78
𝕲𝖗𝖎𝖑𝖑 𝕱𝖎𝖘𝖍 $158
𝕷𝖊𝖓𝖙𝖎𝖑 𝕾𝖔𝖚𝖕 $68
𝕸𝖆𝖓𝖌𝖔 𝕬𝖞𝖗𝖆𝖓 芒果酸奶饮料 $30
𝕻𝖔𝖒𝖊𝖌𝖗𝖆𝖓𝖆𝖙𝖊 𝕾𝖎𝖗𝖒𝖆 石榴汽水 $20
有呢个味都几特别,店员主动配冰块比我👍🏻正
𝕭𝖆𝖐𝖑𝖆𝖛𝖆 𝖜𝖎𝖙𝖍 𝕴𝖈𝖊 𝕮𝖗𝖊𝖆𝖒 果仁麦饼跟雪糕 $78
系开心果酥饼呀,中间仲有羊奶脂香。
呢间店好干净,而且有halal证书👍🏻