2020-10-27
今日喺青衣城食个late lunch,拣左面屋武藏虎洞。拉面佢有分唔同汤底,我拣咗黑虎,系蒜油汤底,见佢话自己系日本朝日电视台拉面比较拎左沾面第一位,所以就唔食汤面食沾面。⭐️黑虎汤味道果然几好,蒜味好香,沾面上面有条坑,可以挂多啲面汁。面的口感烟韧,唔会好淋。⭐️糖心蛋真系半流心,整得好好食。⭐️叉烧好软,有肉味⭐️可惜今日冇竹笋,餐厅用咗菠菜代替,少少美中不足。朋友拣左盐味炙烧豚肉清汤面,虽然话系清汤,不过侍应话系猪肉+鱼煲成既,唔系真系清水🤣佢话汤底比较浓味,面质烟韧有咬口,豚肉都好食,不过薄左少少。小食几有惊喜,激辛手羽先好香脆,又唔会真系好辣,几好食。明太子薯仔球好香薯仔味,口感外脆内滑,正。饮品叫左两杯特饮,因为汽水都要$12 ,特饮竟然先$15 ,梗系叫特饮。叫咗一杯杂果一杯巨峰提子,两杯一啲都唔药水,巨峰提子非常巨峰,杂果真系有少少杂过,收货有余。整体来讲,我觉得餐厅几好坐,侍应又会主动介绍食物和加茶,系同朋友食饭既好地方。
⭐️糖心蛋真系半流心,整得好好食。
⭐️叉烧好软,有肉味
⭐️可惜今日冇竹笋,餐厅用咗菠菜代替,少少美中不足。
小食几有惊喜,激辛手羽先好香脆,又唔会真系好辣,几好食。
明太子薯仔球好香薯仔味,口感外脆内滑,正。