2024-05-21
同家姊一家入西贡行下,专程去M square 西餐厅午餐,皆因入面感觉好chill,座位阔落,仲有桌球、足球机、高尔夫球机(收费),可以话系一间亲子餐厅,果日仲教识左姨甥点玩桌球添(开心) ,最重要价钱仲要非常合理。🥗Buttermilk Chicken Salad - $145烤鸡、温泉蛋、烟肉、罗马生菜、牛油果沙律,份量好多。烤鸡件嫩滑入味,数量亦唔少,唔会食食下得返d 沙律菜。🍕Burrata Chorizo - $22812吋 Pizza,姊钟意简单啲既pizza, 唔使有太多配料令味道太复杂,尼只pizza有西班牙香肠、蕃茄、火箭菜、灯笼椒,同埋主角Burrata 芝士,Burrata 芝士柔软香滑,浓浓奶香味,同烤香既Pizza 真系绝配!饼底口感偏硬,我自己就喜欢尼个口感!🐖Pulled Pork Lasagna - $155尼个千层面有3个出色既地方,1. 猪肉系用慢煮既方式,好软腍;2. 猪肉入味,味道好好;3. (重点)中间加左酸椰菜,令味道有画龙点晴既效果,每啖都好想咬到酸椰菜。好值得推介!🍔Maple Bacon Cheese Burger - $169安格斯牛
🍕Burrata Chorizo - $228
🐖Pulled Pork Lasagna - $155
安格斯牛肉汉堡你应该都谂到块肉有几咁juicy, 唔使多讲,但要讲下佢有枫叶酱既烟肉,块烟肉煎到焦香,系煎到挺身再加枫叶酱,烟肉既咸香更突出,而且估唔到枫叶酱同肉好夹,好匹配。
如果你打算去西贡又谂紧食乜,去M Square 唔会拣错。
📍 M Square (西贡)
西贡惠民路28号洲至奢选香港WM酒店地下低层A1号舖