2024-01-10
今日我同同事去咗新蒲岗嘅Habo钓虾场,真系一个令人兴奋又开心嘅餐厅!佢哋为庆祝石门分店开幕,推出全线分店$100一个钟嘅钓虾活动。场内装修舒适,职员亦好有耐心地教我点钓虾,使我第一次尝试钓虾嘅经验变得十分愉快。慢慢咁,我掌握咗钓虾嘅技巧,连续钓到好多虾,真系好兴奋!最令我期待嘅系用自己钓到嘅虾加工成两款口味嘅美食。流沙黄金虾带嚟一种浓郁嘅流沙味道,每一口都散发出浓郁嘅香气同口感。秘制蒜香酱油虾简直意想不到,整得好好味,必食之选!蒜香味同酱油嘅完美结合,令虾肉更加鲜美多汁。除咗钓虾,我仲试咗Habo钓虾场嘅其他小食。唐扬鱿鱼须配鱿鱼软骨同椒盐烧卖都系出色之选。唐扬鱿鱼须酥脆多汁,配上鱿鱼软骨更加增添咗口感层次。椒盐烧卖则香气扑鼻,外皮煎得金黄酥脆,内里嘅馅料鲜嫩多汁,一试难忘。总括而言,Habo钓虾场系一个让人兴奋又满足嘅餐厅。钓虾活动带嚟无限乐趣,而自己钓到嘅虾更可以加工成美味嘅料理。小食方面亦相当出色,每一道菜都精心制作,味道鲜美。如果你想体验一个独特嘅用餐体验,Habo钓虾场绝对系一个值得一试嘅地方!
秘制蒜香酱油虾