2024-03-12
个晚7点就要去油麻地上堂,太早食唔得d主食,朋友又有d虚寒,唔食得生冷野又唔想太热气… 结果拣左呢间😆😆越风味串烧拼盘(牛肉🐂、猪肉🐖、鸡肉🐓各2串)$118:呢个串烧拼盘正!鸡肉、猪肉同牛肉各两串,平均一串$20都唔洗,满足到我对肉嘅渴望。串烧特别个猪肉内里好嫩。其他肉都唔柴,佢系配沙嗲酱的,风味一流😍蒜蓉牛油软壳蟹(2只)$78:系我最钟意的软壳蟹😍,仲要系煎到金黄酥脆嘅蒜蓉牛油heavy系列软壳蟹🦀软壳蟹有膏,外脆内软,蟹肉都都香。加埋香气四溢嘅蒜蓉牛油酱,真系一绝!两只🦀🦀一齐上,2个人食份量都好足够,好满足我呢个蟹迷嘅胃口👍🏻马拉盏炒通菜 $68🥬:马拉盏炒通菜系我食越式菜中嘅最爱!呢度嘅马拉盏炒通菜真系做得一流,通菜炒得刚刚好,保持咗佢嘅鲜绿色同脆劲,油香油香的,又够多蒜🤤🤤 佢加埋马拉盏仲可以唔辣,啖落又够开胃自家煲香茅姜茶 $16:呢度嘅自家煲香茅姜茶真系好好!佢用咗新鲜嘅香茅同姜熬煮而成,味道浓郁香浓。甜度较高,令佢唔会入口太辣,好暖身。无论系饭前饮一杯消消食都好啱有个正点系,店员好好客,点野食佢仲会关心我地d野食好唔好食,仲话佢地最好食系d面同猪颈肉😂🤭 下次有机会
越风味串烧拼盘(牛肉🐂、猪肉🐖、鸡肉🐓各2串)$118:
蒜蓉牛油软壳蟹(2只)$78:
马拉盏炒通菜 $68🥬:
自家煲香茅姜茶 $16:
有个正点系,店员好好客,点野食佢仲会关心我地d野食好唔好食,仲话佢地最好食系d面同猪颈肉😂🤭 下次有机会会再食👍🏻