2022-07-18
🔅面道🔅石门🔅拉面🔅依家间舖头喺石门地铁站一出对开就系,周末下昼都长期有10几个人排队,好受欢迎!今次我哋叫咗一碗酱油鸡白汤同埋博多豚骨汤,分别一个系豚肉叉烧同鸡叉烧,可以选择拉面硬度、酱油浓度、要唔要香味油~豚肉的话系配木耳丝同香葱,鸡肉的话系配笋片同香葱,都几唔同!我就第一次试鸡肉为主菜嘅拉面啦~我认为加酱油香好多,鸡白汤的确浓郁,汤底层次丰富,好饮~但系以鸡肉整叉烧,始终肉质偏柴,切片方式令到佢冇油脂入口,都系差少少至于博多汤底,味道比较一般,同样浓郁嘅,叉烧豚肉好食,亦都有烧过嘅香口感💕,但我就觉得加返酱油好食啲🤭另外因为真系好肚饿,我再叫咗个满腹套餐,可以加一个小食同饮品~叫咗一份天妇罗无骨鸡翼,同埋生啤~好食又满足~不过𠮶个系无骨鸡件,唔系无骨鸡翼😅😅😅都好食嘅,但系又唔系好知道天妇罗系边,佢亦都冇得点任何酱汁😅另外呢,食食吓嘅时候发现鸡件下有一粒发泡胶粒,店员话系香葱𠮶度有🥶佢哋即刻换咗一碗全新嘅俾我,我亦都唔觉得卫生有问题嘅,不过可能真系错手有粒发泡胶😅同食物煮热就紧张啲另外提提你,最好唔好大热天时去,因为个商场冷气唔够,连带间舖头嘅冷气都争好远,我见到店内有好多部风扇
另外提提你,最好唔好大热天时去,因为个商场冷气唔够,连带间舖头嘅冷气都争好远,我见到店内有好多部风扇尝试去解决呢个问题,好可惜店员唔会睇住个门口系咪关闭,我都系满头大汗咁样🫣 超热🥵
面道
网址: https://s.openrice.com/QrbS0vnW800~uZ5MGAA
地址: 沙田石门安群街3号京瑞广场第一期地下G1号舖
电话: 35635262
=====================
#石门 #石门美食 #石门黄店 #拉麺 #拉面 #日本拉面 #黄色经济圈 #黄店 #kazyyramen #kazyyshekmun #kazyyshatin #hkfoodie #hkgirl #hkfood #hkfoodblogger #拉面控