2021-03-05 720 浏览
去完元朗行山 当然要揾下附近有咩好食小店🤸🏼‍♀️上网揾到呢间大大只饺子 即行去试下同出面食到既有咩分别饺子可以拣煎/汤饺🥟同样都会配一个冇味精既汤(花胶猪骨/重庆酸辣汤)我地一行4人都系要花胶汤)花胶汤个味唔够浓,似粟米汤多d,但都好味既。每枱都有辣菜浦同辣椒酱👍🏻🥟 饺子//🥢 芝士猪肉煎饺($42/6只)饺子大大只😮入口d汁爆出来系食到有淡淡既芝士味,猪肉加椰菜基本上就冇得输。煎饺系即煎既,但唔知点解入口唔算话超热,偏油,食完6只有d济,建议同人share。🥢 粟米冬菇猪肉汤饺($50/8只)💕推好多粟米粒,好好味,食落多汁👍🏻🥒 小食//手拍青瓜($22)微辣+微酸,几开胃,有加红萝卜丝同白芝麻,个汁几好味,可惜面头嘅青瓜唔多入味,下面浸住嘅就入味整体来讲好味既,但系唔会特登入元朗食,因为其他地区都会有类似既饺子店。
花胶汤个味唔够浓,似粟米汤多d,但都好味既。
每枱都有辣菜浦同辣椒酱👍🏻

🥟 饺子//

芝士猪肉煎饺

🥢 芝士猪肉煎饺($42/6只)
饺子大大只😮入口d汁爆出来

粟米冬菇猪肉饺

🥢 粟米冬菇猪肉汤饺($50/8只)
💕推
好多粟米粒,好好味,食落多汁👍🏻

🥒 小食//

手拍青瓜

手拍青瓜($22)

芝士猪肉煎饺
粟米冬菇猪肉饺