2019-06-25
同朋友庆祝生日,因为想转下口味,所以就去左食中菜。咁佢就推荐去食尼间小炒。因为我地人太少,所以叫既野唔多,如果下次去,多D人叫多D送会开心D。咁我地叫左个胡椒猪肚汤。原本谂住胡椒辣,唔会好辣。但原来唔系,饮到我地个个都伸晒脷。但系我觉得佢真系整得唔错。因为食落猪肚好脆,食落就知个猪肚系新鲜既,唔会话放左好耐放坏晒既猪肚。同埋佢完全冇内藏味,所1如果唔系咁辣既话我应该可以成煲饮晒佢。同埋最特别系佢加左娃娃菜落去,所以有好多菜食之余,又唔会话好咸。另外,我地仲叫左千岛肉排。佢唔会话好腻,因为佢唔系只系用千岛酱去烹调。佢仲用左类似咕噜肉既汁,所以加埋一齐唔会话好腻,仲好开胃。所以钟意食酸酸甜甜既送既话,就可以叫黎试下。同埋有兴趣可以试埋佢既德国手工啤,有D有果香味,都几易入口,送饭一流!