2021-09-10
上次黎将军澳发现海边呢头几靓,决定要得闲过黎再战!今次去左Monterey place 果边,拣左间串烧食个靓lunch🤩呢间日式串烧店,装潢设计以日本简约风做主题,墙上用左日本酒黎做装饰,而且成间舖用浅色做主调,令人好舒服😌午餐有啲lunch set都几抵食,由几十蚊到百几蚊不等,我地点左个蟹膏蟹肉蟹籽丼套餐,有埋面豉汤、前菜、沙律同茶碗蒸!丼饭劲足料,而且好新鲜,蟹肉够鲜甜,蟹膏好新鲜,完全唔会腥👍🏻加埋啲小食,一个人我估我食唔晒🙈另外,我地仲叫左呢到主打既串烧,除左啲肉类之外,呢到仲有一啲比较特别既串烧,岩晒我口味!我地拣左烧鸡心、鸡心喉、青椒仔同鸡胸软骨。如果要我比分,我会比80分,全部都烧得好好食,只系青椒仔比较多木鱼丝🙈🙈鸡心、鸡心喉呢类冷门内脏,佢地处理得好好,有种鲜味之余,唔会觉得腥,调味亦唔会过喊,送啤酒真系超爽🍻鸡胸软骨就正常发挥啦!食得出,食材本身靓,所以用小小盐烧就好好味😋最后就系有伪韩仔最爱既枝豆,佢而家已经识得自己咬佢出黎喇,妈妈同婆婆只配给到一个粒试味,成碟佢食晒😆呢到仲有儿童餐,我见好多人都带埋小朋友黎食,等等地下次又叫黎试下先食完过隔离行埋donki
食完过隔离行埋donki ,真系好似返左去日本咁🥰