2018-08-14 2753 浏览
#美食推介:我出省喇~大埔友出动...十年都唔出一次港岛,因为觉得好远,来来回回都成两三个钟,今次出去又点会放过揾好野食既机会,对于湾仔又唔系唔系好熟路,所以揾左个湾仔友问下,佢住左好耐湾仔了我谂🤣🤣🤣(背住镜头,黑色t果个就系佢,佢好大只,单身🐶,有人可介绍佢识,好仔一名)佢推荐左我去食一间铺既手工汉堡包🍔,去之前又冇乜概念系间咩铺头,以为类似西餐厅果啲甘。去到之后,发现原来系一间好细既铺头,得两张枱仔,佢系旧式主要做外卖🥡既港式快餐既铺头,名系—乐景快餐店。一去到铺头刚刚碰上岩岩,竟然有位比我地坐,去到都唔系好洗谂食乜,因为墙上贴左好多有关汉堡包🍔既被报导既新闻,我地叫左芝士鸡蛋汉堡、鱼柳包同炸鸡腿🍗薯条🍟。食汉堡最重要系咩?梗系汉堡同包啦,先讲个包-烘到热呼呼而且又外面好脆,睇落去好似好干,旦咬落去就好松软,至于汉堡熟度岩岩好,配埋邪恶既芝士仲半熟既鸡蛋,我一啖咬晒四层,啲材料真系配搭得好出色😋😋😋😋😋,老麦真系输几条街,看似简单既食材,味道却不简单。用心做食物真系不简单。另外,鱼柳包都唔比汉堡包差,由于有出色既包,加上外脆内软既肉柳,食落真系有鱼味(好似讲紧废话),鱼柳虽然系炸,但一啲都唔油,而且又唔会食到觉得食紧粉团甘(正正子),真心推荐。快餐店都仲有好多粉面食,到中午时间真系好多人,系隔离都感受到啲镬气。

地址:乐景快餐店 (湾仔)
湾仔巴路士街17号地下

ig: year19.92 #喜欢比个like
#美食推荐 #公主👸🏿菜 #美食分享 #开心share #food #foodie #大埔友 #金舌头 #湾仔美食 #乐景快餐店
  • 芝士蛋汉堡