2021-06-06 54 浏览
同朋友过黎大角咀,见到呢间burger唔错。丹麦蓝芝士汉堡 $73食汉堡当然系要配牛肉啦,呢个系我多年食汉堡嘅至爱配搭。块牛肉超多肉汁,而且牛肉味超级浓烈!而且呢块牛肉并唔系全熟,入面系有少少粉红色嘅,真系好嫩滑🤩中间仲夹住块煎香左嘅烟肉,真系好正😚呢个汉堡有个特别之处,就系用咗蓝芝士,平时食到嘅汉堡都系用车打芝士嘅。今次第一次食蓝芝士,原来系咸咸地嘅,配埋牛肉一齐食,令到牛肉嘅味道更加浓烈,估唔到咁正🤪同埋蓝芝士嘅份量都有好多,落足料!虽然就咁听落去,呢个汉堡好似都系偏向咸味多啲,不过呢个汉堡都加咗好多配菜落去,好似蕃茄、洋葱等等,中和返个咸味,咁就唔会食到饱饱滞滞咁啦~肉酱薯条、椰青水+$33呢度嘅汉堡可以加钱配埋薯条同饮品,我就拣咗肉酱薯条同埋椰青水。平时食开薯条都系点蕃茄多,酸酸甜甜咁。不过呢个肉酱系咸咸甜甜嘅,而且肉酱嘅份量都好多😛每一啖薯条都可以食到肉酱嘅肉碎粒,正呀~
同朋友过黎大角咀,见到呢间burger唔错。

丹麦蓝芝士汉堡 $73

肉酱薯条、椰青水+$33