2016-05-11 236 浏览
行商场谂唔到食咩好,见到呢间未食过嘅餐厅,又系我最钟意嘅赞岐,就入去试吓啦!小店都几有特色,系好似日本嘅食店一样,差唔多全自助式嘅。先拣咗自己食啲乜嘢,俾钱,最后先返埋位。鸟冬方面有大概十款拣,都系唔同嘅汤底,冷热乌冬。可以加埋上面嘅配菜,配菜系几种热食,都有差唔多十个选择架。最后去前面,拣干嘅配料,就系各式嘅炸物等等。最后一次过先俾钱,呢跟佢哋既侍应就会指引我哋去坐位𠮶边坐低 。我叫左最简单嘅热乌冬,基本野先考功夫吗麻!加左一个烧豚肉,然后再加左野菜鱼饼。先睇乌冬,乌冬系传统赞岐乌冬,好弹牙,煮到刚刚好。而酱汁都好够味,有一种真系食紧日式乌冬嘅感觉。烧豚肉反而就有少少失望啦,肉比较「鞋」。而野菜鱼饼又系另一个惊喜,鱼饼好有鱼味,唔油,少少弹牙。整体来讲,成个组合都唔错架。而且价钱唔贵,值得一试!

热汤乌冬

烧豚肉
炸物

整体来讲,成个组合都唔错架。而且价钱唔贵,值得一试!
热汤乌冬
炸物