2019-05-09
Frd返香港揾个地方gathering,于是试下呢间食烤鸡。因为之前未食过韩式烤鸡,最初都担心menu会唔会无咁多选择。但结果证实我既担心系多余既!仲多到想食既都食唔哂!叫左芝士烤鸡、蛋卷、蜜糖烤鸡同炒面。2种烤鸡超好食!!食既时候捞埋芝士一齐食,无论系味道同口感都超夹!就算鸡比较浓味但都唔会盖过芝士味。但最好尽快食因为冻左d芝士就会捞唔起。蜜糖鸡甜度适中,唔好睇佢咁浅色但原来够入味肉质好滑好juicy!样样都想食多几旧,加上佢一碟份量都几足,我地4个人都食到好饱,如果想试多几种真系要多几个人黎食先得。题外话,我地去到见到好多人等位仲以为要等好耐,点知原来2人枱先要排咁耐,4人基本上唔洗等,因为店员唔会将4人枱比2人坐,所以一路食发现几张4人枱吉左但仍然唔会放出面既人入黎坐。所以下次再食都系揾齐4个人先唔会等得咁辛苦😂
蛋卷
芝士烤鸡