2022-08-31
好耐无食烤鱼,听朋友大围间川味鸡成日都满座,就决定去试下。一入到铺头,就闻到好香嘅麻辣味。烤鱼有4款做法包括重庆麻辣、泡椒、剁椒同埋酸菜烤鱼,我地拣左重庆麻辣。平时食烤鱼都系拣鲈鱼,可惜当晚无晒,所以点咗烤钳鱼($268)味道反而有惊喜。鱼肉嫩滑而且油香味好浓,配合埋个麻辣汤底好过瘾,而且条鱼都几大,大到要打斜先够位放。食烤鱼就一定要加个红薯粉($22),今次我地拣咗幼红薯粉,吸晒所有汤底嘅精华劲入味。另外本身烤鱼入面都有配酸菜、薯仔、萝卜、大豆芽同娃娃菜。我地另外点咗招牌口水鸡,份量比想象中大,青瓜爽口,适合唔食得辣嘅朋友食。食辣野又点少得野饮,点咗杯益力多沙冰($26)份量大大杯好抵饮。临走买单嘅时候见到午餐menu,原来中午都有烤鱼火锅供应,唔洗等夜晚先有,下次可以早啲黎食,仲想试试佢个鸡煲!