2012-01-28 68 浏览
预早一日前book咗位, 和幸仲喺当日既下午再re-confirm booking, 的确几唔错.去到先知道爱情豚已经无咗, 仲要喺两年前就无咗.好! 今日约咗几位朋友出嚟见面食饭.之前已经试过食lunch, 想试下夜晚既质数喺唔系差唔多.一开波就嚟咗个清酒牛油鸡脾菇, 鸡脾菇应该预先浸过, 所以较易入味, 牛油味重, 不俗之选.一同四位朋友就选择咗个黑毛和牛盛合, 再加多一个最爱既薄切牛舌.薄切牛舌烧一阵就食得, 咬感极好, 超重牛肉味, 简直系回味无穷!虽然未食过厚切牛舌, 但系钟意食牛舌既朋友绝对要一试!盛合牛肉基本上都唔错, 但系我地再ORDER多一碟牛胸腹肉, 因为实在太好食, 厚薄适中, 肉汁鲜嫩! 今餐全程牛肉, 非常满足!不过相比起其他放题烧肉当然有点儿贵, lunch价钱绝对可以接受.
黑毛和牛盛合
清酒牛油鸡脾菇
去到先知道爱情豚已经无咗, 仲要喺两年前就无咗.

好! 今日约咗几位朋友出嚟见面食饭.
之前已经试过食lunch, 想试下夜晚既质数喺唔系差唔多.
虽然未食过厚切牛舌, 但系钟意食牛舌既朋友绝对要一试!

今餐全程牛肉, 非常满足!
2012-01-27
黑毛和牛盛合