餐厅: 龍點心 (軒尼詩道)
资讯:

2023-12-04 63 浏览
喺湾仔揾地方食个下午茶☺️经过轩尼诗道见到一间装修几新颖嘅茶楼,一于带妹妹入去试吓先🫶🏻❤️港原味烧卖拼盘(一份6粒)◾️甜梅菜扣肉烧卖◽️粟米肉粒烧卖◾️沙嗲牛颈脊烧卖◽️芫荽马蹄烧卖◾️蚬蚧鱼肉烧卖◽️怀旧烧卖一份有六粒可以试六种唔同嘅味道☺️一嚟到已经好吸睛,各有各特色,我就最钟意沙嗲牛颈脊烧卖,🐄牛颈脊口感爽嫩软滑,正呀🤗❤️咸蛋黄烧卖餐厅好贴心咁插咗一支「爆汁,小心烫嘴」♨️嘅旗仔喺烧卖上面😝原来因为一咬开就feel到咸蛋浆,加埋墨鱼粒喺里面真系好足料呀🤭❤️龙芋酥呢个系妹妹最爱,自己食咗两件😆里面食到有洋葱丝,鸭肉同埋芋茸,味道好夹又唔会太腻,推介🫶🏻等我哋下次再带家姐嚟食过先😍📍 龙点心 (湾仔)湾仔轩尼诗道216-218号地下A&B号舖

❤️港原味烧卖拼盘(一份6粒)
◾️甜梅菜扣肉烧卖
◽️怀旧烧卖

❤️咸蛋黄烧卖

❤️龙芋酥

等我哋下次再带家姐嚟食过先😍

📍 龙点心 (湾仔)
湾仔轩尼诗道216-218号地下A&B号舖