2018-01-27
今日同妈咪黎行街,行街前食个午餐,见呢到新开,睇左一眼menu好似都ok就决定入去试下呢到环境好好,坐得好舒服,将主打食品放上墙身,令人更加想试下食开放式厨房,一目了然Menu设计都好靓,但感觉好快会被整到好油同皱晒,一至五有午餐,3点后有下午茶,睇左主Menu,午餐其实都好抵咖哩牛根腩,咖哩超香,入口少少辣,同好滑,送饭一流,入面有好多旧牛腩&牛根,都好林,薯仔硬左少少路氹猪扒包,一上枱,哗,原来都几大份,仲配左薯角同沙律。个包外脆内软,猪扒好大块好juicy,而且煎到个边好香脆,夹埋d酱汁同蔬菜,好有惊喜,薯角亦系热辣辣上,好正!餐饮我见佢写有卷仔奶茶,我叫左冻奶茶,又系哗一声,好好饮,个茶味好香好浓,又滑,可惜妈咪唔饮奶茶,否则一定叫佢叫杯热奶茶试下最后叫左杯木糠布甸,好滑但甜左少少,作为饭后甜品刚刚好其实已经饱饱地,但见到d葡挞又想试下,于是又叫左一件试下,可惜只系暖暖地,热d会好d,但味道系Ok的总结呢餐好有惊喜,食物都做到色香味俱全,值得一提系服务好好,除左有简介菜式之外,亦主动向揾唔到纸巾既妈咪递上餐纸,好细心!
开放式厨房,一目了然
最后叫左杯木糠布甸,好滑但甜左少少,作为饭后甜品刚刚好