2022-10-10 909 浏览
西湾河隐世街角蛋包饭 呢间应该都几多人识 网上都好多人吹捧 我就不嬲都唔吹捧嘅 佢只系普通咖喱砖蛋包饭 但又真系整得几好食 我钟意🤣 简单记录下(🤔明明大家都用咖喱砖 点解佢整得好食过我).佢哋餐牌上面会写住是日颓饭 只有三款颓饭但完全唔觉得颓 而家比只做外卖嘅牌挡住咗⭐️咖喱蛋包饭$40 最近加咗价 贵左两蚊呢间以前 未有疫情嘅时候 旁边小巷会开咗好多张枱for堂食 好多学生 或者太古返工既打工仔黎食👍🏻卖相好靓仔 表面大量偏甜口味嘅咖喱汁👍🏻仲有一层8成熟嘅炒滑蛋 入边包住鸡粒 同咖喱炒饭👍🏻咖喱汁 会有伴住少少半熟滑蛋蛋汁蛋包饭配埋咖喱汁一齐食 有时美味就系咁简单.题外话:外卖仲要贵多两蚊🥲同埋学生餐$28真系好鬼抵.#hkfunfoodrecord穷游香港#hkfunfoodrecord_西湾河.#华记士多 (西湾河)地址:西湾河筲箕湾道48号地下3B号.钟意睇野食既朋友仔 记住帮手like分享 同揿埋右上钟仔超感谢 你既支持🙏🏻一齐见证 我脂肪既成长.⭐️评分:味道:4/5环境:-/5 外卖服务:-/5抵食:4/5..#饮食 #美食 #优惠 #抵食 #hk #hkfood #h
(🤔明明大家都用咖喱砖 点解佢整得好食过我)
佢哋餐牌上面会写住是日颓饭 只有三款颓饭
题外话:外卖仲要贵多两蚊🥲
同埋学生餐$28真系好鬼抵
#hkfunfoodrecord穷游香港
#hkfunfoodrecord_西湾河
#华记士多 (西湾河)
地址:西湾河筲箕湾道48号地下3B号
钟意睇野食既朋友仔 记住帮手like分享 同揿埋右上钟仔
超感谢 你既支持🙏🏻一齐见证 我脂肪既成长
⭐️评分:
味道:4/5
环境:-/5 外卖
服务:-/5
抵食:4/5

#饮食 #美食 #优惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃货 #食评 #增肥 #揾食 #食好西 #相机食先 #香港美食 #西湾河美食 #蛋包饭 #咖喱饭