2021-05-23
星期日嘅around 1点食,好快就有位👌野食等左大概20mins✘佢哋执完枱就会放2杯水,等到客人坐低,可能都有段时间,觉得唔系好衞生👀✘分隔嘅胶板突然食食下野掉左落黎,希望痴返亲d🙏————————————————————同fd食嘅都系蛋包饭,共同点:▶蛋超滑!▶饭系有淡淡茄汁味,粒粒分明▶饭内里有d冬菇,净系食冬菇就有D咸————————————————————①明太子忌廉蛋包饭 $98▶系好食嘅明太子🤣有少少甜味▶D菜唔知咩菜,fd话似有腥味,但我觉得有d杏仁露味🤣系菜本身嘅味黎,唔系唔新鲜🙏▶一开始睇落有d少,但食到后尾,因为明太子甜甜地而觉得滞————————————————————②汉堡扒咖哩蛋包饭 $148▶扒系外脆内软,外层有d干,内里仲系好juicy,阵味都几浓几好食▶咖哩冇咖哩味,偏向有种日式烧汁味————————————————————③莓家族乳酪芭药 $78▶酸酸地好开胃,原本好饱,但食左一啖都想继续食落去👏▶上层系雪糕,下层系乳酪,雪糕有两球都系酸,乳酪更酸🤣(雪糕另一球系云尼拿)
野食等左大概20mins
✘分隔嘅胶板突然食食下野掉左落黎,希望痴返亲d🙏
————————————————————
同fd食嘅都系蛋包饭,共同点:
▶蛋超滑!
▶饭系有淡淡茄汁味,粒粒分明
▶饭内里有d冬菇,净系食冬菇就有D咸
①明太子忌廉蛋包饭 $98
▶系好食嘅明太子🤣有少少甜味
▶一开始睇落有d少,但食到后尾,因为明太子甜甜地而觉得滞
②汉堡扒咖哩蛋包饭 $148
▶咖哩冇咖哩味,偏向有种日式烧汁味
③莓家族乳酪芭药 $78
▶酸酸地好开胃,原本好饱,但食左一啖都想继续食落去👏