2023-08-24 527 浏览
已经有两次经过餐厅都无开舖, 终于今次食到! 舖门大概坐到12个, 1点开舖, 1点钟到排队, 等到2点终于有野食! 等到真系争D 想放弃, 好彩老板门口果句好食是应该的, 令我更加想试。一早睇定系大大碗, 对于我地两个食量较少既人, 最好一个叫菜底, 一个面底试左花甲, 叉烧,卤蛋, 辣味鱿鱼, 五香牛筋, 蝴蝶牛腩! 首先, 蕃茄薯仔汤真系好足料, 薯仔已经煲到好淋,汤有蕃茄味又唔假! 花甲系好新鲜, 无沙, 好好食, 细食既两个人叫一份就够😋 叉烧唔硬唔死实, 表面有少少脆, 都好好食! 其中比较欣赏系五香牛筋同蝴蝶牛腩, 五香牛腩清洁得好干净, 完全入味! 蝴蝶牛腩有特别酱汁去食, 食落有层次, 两样都煮到好淋, 好食! 但同预期比较唔同系卤蛋, 味道系咸但无甜味。 辣味鱿鱼, 酱汁比较稀, 但咬口煮得刚刚好, 不会太难咬! 望住老板个厨房好似睇真人版overcook 咁, 虽然要等比较耐, 但老板用心煮, 系值得既