2017-08-12
同事带我嚟食 lunch,一落去估唔到有咁大,感觉好次系𠮶种开咗有返咁上下耐,有少少年代感嘅港式日本餐厅,佢入面仲有几间和式房,要除鞋𠮶种。我哋都各嗌咗个 set lunch,有蒸蛋同沙律。几香滑,有香菇、鸡肉、同D蟹子撒上面,跟餐嚟讲都几足料。沙津一般般,菜系新鲜,但系个汁麻麻。同事个鱼生饭都ok,有海老、带子、油甘鱼、三文鱼腩同鱼子,又未至于超好食,质量都系比放题好少少咁啦!我嘅照烧鸡扒,冻乌冬定食唔错嘅,鸡扒有少少震味,不过都几 juicy,点D胡蔴酱都几好味。乌冬都算弹牙,佢系跟胡蔴将,但系我另外要冷面鼓油,佢都乐意提供。最特别系有无花果tempura,食落几得意,外脆内软,仲带有果香,酸酸哋,真系第一次食!最后仲有咖啡或茶,同个 milk pudding,都几好味!埋单三百蚊倒,ok啦,不过胜在坐得舒服,同时就系MTR出口隔离,都算几就脚!
沙津一般般,菜系新鲜,但系个汁麻麻。