2024-06-10 1405 浏览
忙咗一整日,夜晚得自己一个人食饭,谂住简简单单买盒烧味饭就算,心谂虽然系食饭盒不如对自己好少少,于是就去旺角熟食市场,买好耐都冇食过嘅海南鸡饭~可能由于系夜晚食饭时间,一上到去熟食市场已经系人山人海,喺度心大心细食啲咩嘅时候,由于太多人嘅关系,惊再谂要等好耐,于是即刻去买海南鸡饭,行到去已经有几个人系前面买紧外卖,等咗一阵就到我,本来谂住买盒海南鸡饭就算,但系隔住块玻璃望见啲串烧真系好吸引,于是二话不说即刻加多条司华力肠,买返屋企慢慢食。返到屋企一打开,条司华力肠仲系热,加上佢嘅孜然粉真系好好食,好快食咗条司华力肠打开个海南鸡饭,卖相经已唔错,一食落去海南鸡嘅肉质又滑又淋,加上佢个酱汁又好惹味,真系好好𩠌饭~

2024-06-07
  • 泰式无骨海南鸡饭