2009-10-08
我们今天尝试了富临既晚餐(套餐)+两款小菜+3只大闸蟹, 不是打边炉SERVICES 不是太差, 都好快加水下单上菜, BUT 同D WAITER说话便要解释详尽, 有D你说多了, 佢仍是听唔入耳, 你有你想要既, 佢有佢说出佢想做D咩咁, 个个好似烚烚下咁, 唔得醒目而环境几舒服架., 可能是装修不久今年第一次食大闸蟹, OK, 28/只, 都唔太细, 且D蟹膏也OK既, 唔错WOR, BUT由于是DISCOUNT价, 竟跟我们SAY无姜茶送, BUT算啦, 自己番屋企煲啦套餐没有COUPON, 成为598半席(供6位用), 本人认为如全是女生, 可供八位用TIM..我地食唔晒..免套餐加一及茶芥, 原送一枝BEER+2罐汽水, 后来我们要晒全是汽水, 而套餐包括了以下几款菜式, 需不是海上鲜, BUT D野食全合格:味精炖汤, BUT好受落, 都好饮既.也烧得脆, 没太多见肉既烧鹅芝士海虾伊面, D虾都OK, OF COURSE不太大只既SHRIMP, BUT个味OK啦条海鱼是青班来的, OK 啦, 真是FRESH的.燸米饭一般唔记得咩野炒鸵鸟肉, 咸了点.什么海鲜汤浸翡翠,
而环境几舒服架., 可能是装修不久
:味精炖汤, BUT好受落, 都好饮既.
也烧得脆, 没太多见肉既烧鹅
条海鱼是青班来的, OK 啦, 真是FRESH的.
燸米饭一般
唔记得咩野炒鸵鸟肉, 咸了点.
什么海鲜汤浸翡翠, 来到时是菜芯浸在个海鲜汤上, 汤没鲜味, 用菜芯整好似有点格格不入
西瓜OK
两款小菜:
生少骨正, 不太SWEET也不太酸, 有个FRIEND说她从来也不觉外面做的生少骨好味, 今次令她回味无穷..且D肉又唔会有肥膏FEELING及唔会炸到成旧粉咁
粟米班块....唔错WOR, 食下好清淡, 真是好似家中煮一样的没下味精咁, 且班块没有平时D雪藏味, 可以下次再ENCORE