2020-10-07
唔知大家有几耐无食过麦当劳呢😂?自从佢比人标签做金拱门后,我都无乜点帮衬呢间我曾经好喜欢食既快餐店🥺不过依家有新开张既「友利冰室x勿当奴」就有类似既汉堡包食啦😍我都即刻去帮衬左~勿当奴2人餐 $98可以拣2款包,2款小食,再送薯条同饮品2杯~我地拣左「人血馒头」同「将军噢堡」;小食拣左「椒盐烧卖」同「麦乐鸡」;饮品原来除左可乐,有自家既奶茶同菊花茶拣~人血馒头用个点心笼上😳个包对比个点心笼系超巨型,劲可爱😍原来佢系一个大馒头,夹住厚切既蜜汁叉烧同厚蛋~佢既叉烧系劲厚切好足料!叉烧系瘦叉无乜肥膏~我自己一向唔喜欢肥叉就好钟意,我朋友食开半肥瘦叉就觉得争D,好睇个人品味!个蜜汁好香,配埋微甜既馒头到好夹~个蛋好厚,蛋味都好够!而且捞埋叉烧既蜜汁有少少甜蛋feel😂我个人觉得呢个包好特别好有crossover感觉~呢个人血馒头真。食得津津有味🤭将军噢堡做得同麦记既类名汉堡都有7-8成似!佢既汁比较咸d,头一啖咬边位多汁位觉得有d太咸,但食番中间多肉既位就岩岩好~入番2块猪柳都唔会太薄,个猪柳肉味出D,同个汁都夹~小食先讲薯条!佢系厚切而且薯味好浓,但炸得可以再脆d~椒盐烧卖有4粒,椒盐味唔够
勿当奴2人餐 $98
小食先讲薯条!佢系厚切而且薯味好浓,但炸得可以再脆d~椒盐烧卖有4粒,椒盐味唔够出同埋比较粉,我觉得一般。但佢个麦乐鸡(4件)极出色!虽然无麦记厚,但佢既肉味香好多,咬落去真系食到鸡柳d纹路,外面脆卜卜,入面锁实哂d肉汁😍呢d系真鸡块啦唔系捞一堆鸡肉整出黎既!极度推荐!而且佢个甜酸酱我觉得比麦记再好食d, 第一啖比较酸然后后劲渗出甜,我觉得对味蕾既冲击既大更惊艳😍
饮品方面,佢既奶茶非常出色!系洗式同台式奶茶既混合版,佢既茶味系劲香,入口第一啖系浓香既茶味,后劲系少少涩甜,奶味唔会好重,我超钟意❤️菊花茶会淡味d,微甘,有淡淡既菊花味,喜好清淡既朋友一定钟意~
佢既位置宽阔,每枱都有纸巾,装修好多好靓既自家绘画超有特色😳我见都好多人食佢西餐下次都想试~同埋今日去唔洗排队❤️
地址:友利冰室x勿当奴 (荔枝角)
荔枝角长义街9号D2 Place二期1楼109号舖
营业时间:星期一至日 11:00-21:30