2020-10-29 112 浏览
唔知几时开始,芋圆呢股热潮黎左香港。而香港好多甜品店都跟住整芋圆,但真系好食正宗嘅冇几多间。过江龙芋圆嘅舖头,相信你一定会谂起仙芋仙,就系排队排到乜𠮶间,而我都食过几次,真系好好食。但有时候,都要试下其他野,呢间第一次试,个配搭几吸引,因为有雪糕。但系呢间舖啲服务态度真系差到爆炸,我知唔忧做,但做返基本礼貌。讲到野食,我最惊喜系个仙草,系有咬感,唔系一舀就散𠮶啲。红豆同珍珠软硬刚好,芋圆都系正常嘅,加埋球雪糕更令人满足。我觉得唔错,呢间过江龙都做得到水准,不过我都唔会再返转头,都系钟意佢个竞争对手多啲。加上啲员工唔忧做嘅服务态度,我更加唔会想再帮衬。FYI大家,堂食每个人一定要嗌一样野,否则,你自己谂啦~即系你冇得同朋友share一齐食。

2020-09-26