2021-08-15
今日好开心约咗一个好耐见嘅朋友食饭,难得聚头梗系要揾一个坐得舒服又可以倾到计嘅地方啦,揾咗一轮最后决定食朋友介绍嘅八妹鸡煲,一路倾偈一路叹一叹个靓煲!去到见到啲装修劲有特色,入边嘅装修好有旧时香港嘅感觉,酱料亦都应有尽有,而且非常之干净,唔会好似其他地方咁放酱料嘅地方会污糟邋遢。我哋叫咗一个小辣嘅鸡煲,鸡件有肉而且入味,我同朋友都觉得如果再煮耐啲会入味啲,但系而家都系绝对唔差! 即炸响铃!重点推介!响铃嘅质地同其他餐厅嘅好唔同,更加香同埋更吸汤,我同朋友都觉得好好味。羊肉同牛肉份量绝对抵食,味道不过不失,啱三五知己一齐食;我同朋友两个人黎,餐厅入边亦都有二人嘅食物组合,例如蔬菜拼管同埋啲饺类嘅拼盘,我最钟意食就系云吞,而朋友就觉得淮山非常之正, 亦喺出边好少会见到有得用嚟打边炉。更值得一赞嘅系职员都好客气同埋有礼貌,我哋二人座位但当嘢食上齐嘅时候张枱唔够位摆嘢食,佢哋会推介银色车仔嚟俾我地放野,而且系食紧鸡煲嘅时候佢哋亦都会帮忙换骨碟。朋友都大赞我呢间餐厅拣得好啊!