2021-09-09
今晚老友饭局,揾左间特别少少既云南菜!装修都几靓菜式如下酸菜鱼片,过桥面线,野菌山珍气锅鸡,凉拌海蜇呢3样都系店员既推荐,无食过云南菜既我地相信佢气锅鸡用传统土陶锅 蒸汽蒸熟最能保留原汁原味鸡汤色泽诱人金黄色好清澈 汤好清甜,份量足2人用,入面既鸡肉都煮到好软淋了唔系麻辣改食酸辣既鱼片 鱼肉非常嫩滑 酸度岩岩好 碗底仲有薯粉同芽菜,份量好大碗,够2个人食有余过桥面线会系用鸡浓汤所以呈泥黄色 除了面线外,仲有各种新鲜食材,米线好香滑,份量都系好大碗汤面满到几乎出碗,食材有生菜鸡肉 葱酸菜肉碎, 酸菜肉碎带点辣既,所以食落系辣辣地味道更浓不过真系好食,汤鲜甜,面条滑,食材只系岩岩好熟,肉片又够嫩,呢晚连酒都无饮,因为好多汤饮几推介比大家试下呢间餐厅,服务态度好,份量大碟又抵食阿诗玛壹菌 太古太古城道18号太古城中心地下003-004号舖平均消费$400评分8/10
菜式如下
酸菜鱼片,过桥面线,野菌山珍气锅鸡,凉拌海蜇
呢3样都系店员既推荐,无食过云南菜既我地相信佢
气锅鸡用传统土陶锅 蒸汽蒸熟最能保留原汁原味
几推介比大家试下呢间餐厅,服务态度好,份量大碟又抵食
阿诗玛壹菌
太古太古城道18号太古城中心地下003-004号舖