2024-01-05
行经元朗,见到呢间咁有韩国风味既餐厅,就停低望下!见到餐厅做紧酱油蟹拼盘优惠,$168就食到,梗系要入去试下啦!餐厅设计及装修都充满著地道韩风,仲播埋k-pop歌,真系好似去左韩国咁!秘制柚子萝卜 $20一坐低就有黑豆、腌萝卜片同泡菜作为前菜,可以无限refill的,但仍多点了一款柚子萝卜作为前菜,酸酸甜甜好开胃呢!新沙洞招牌酱油蟹拼盘配麻油紫菜饭 $168酱油蟹上有满满及浓郁的蟹膏,蟹膏食落口有入口即融既感觉!而虾就有4只,都几只,虾肉食落新鲜弹牙,味道唔会太咸,刚刚好!记得将蟹盖既蟹黄及蟹膏加入麻油紫菜饭搞拌而食,好香麻香味,淡淡蟹膏,真系超级滋味,好满足!重点而家元朗店做紧优惠,$168就食到,不过店员话记得致电预约,以免嚟到卖晒无得食。招牌炸鸡 (半份,甜辣酱) $88炸鸡鸡肉嫩滑,食落唔会好厚炸粉,甜甜辣辣的味道,好食。韩式水冷面 $98自从去韩国食完之后,每次食韩菜都必叫!冷面有好多配料,包括鸡蛋、蟹柳丝、生菜、青瓜丝、酸萝卜及雪梨片,好丰富!另外亦跟了白醋,可以因应个人口味而调制自己既口道!水冷面食落好清凉清爽,好开胃可口。牛肉紫菜饭卷 $98每次食韩国菜都必点既紫菜饭卷
秘制柚子萝卜 $20
新沙洞招牌酱油蟹拼盘配麻油紫菜饭 $168
招牌炸鸡 (半份,甜辣酱) $88
炸鸡鸡肉嫩滑,食落唔会好厚炸粉,甜甜辣辣的味道,好食。
韩式水冷面 $98
牛肉紫菜饭卷 $98
每次食韩国菜都必点既紫菜饭卷!饭卷超足料,有牛肉、鸡蛋、青瓜、红萝卜、腌萝卜,食落口感好丰富有层次,紫菜面仲抹了麻油,所以食落口仲有阵阵麻香味,超好食,好惹味!
脆炸年糕配韩式辣酱$68
脆炸年糕唔系间间韩国餐厅都有,见到当然要一试!年糕炸得好香脆,配上韩式辣酱,食落好惹味脆口,好食!
菠萝乳酸 18@1
饮落带点菠萝香,以及酸酸地,好解腻!
招牌原粒蜂巢蜜米酒 $98
呢款系米酒同蜂蜜的混合,一大粒蜂巢蜜在杯内,饮落有甜甜嘅味道,但又不会很甜,几好饮,推荐大家要一试。