2021-07-25
Urban Coffee Roaster开得好早嘅cafe, 欣赏🤩见到啲嘢食影得好靓,就两个人去咗呢间试了。喺门口职员就叫我哋填Google form留资料,环保好多!舖头唔算大但环境几舒服,特别留意到嘅系啲工厂风嘅櫈同埋枱,仲有个calligraphy wall. 上面写住 “A GOOD DAY STARTS WITH A DAMN FINE COFFEE”,环境都系好影响用餐体验嘅因素🥳我哋嗌左一份signature嘅avocado egg benny W/ sweet corn quinoa salad on sourdough(再extra order咗Salmon)($88+$20),同埋一份Minced fatty tuna & quacamole sourdough ($98). 饮品就嗌咗Dirty($40)同埋Hot Uni Matcha Latte($42)。Dirty饮落有层次而且咖啡味唔会俾奶味抢咗。而Uni Matcha Latte唔会死甜,饮到抹茶甘香。两份各有两块酸种面包,上面铺满牛油果蓉,酸种面包外脆内软,带有少许酸味。sourdough有惊喜!包边
Dirty饮落有层次而且咖啡味唔会俾奶味抢咗。而Uni Matcha Latte唔会死甜,饮到抹茶甘香。两份各有两块酸种面包,上面铺满牛油果蓉,酸种面包外脆内软,带有少许酸味。sourdough有惊喜!包边脆,面包软熟,包味好香。略嫌吞拿鱼蓉被满满嘅牛油果蓉抢味,但整体嘅用餐体验唔错。