2017-08-11 13071 浏览
前排同男朋友纪念日庆祝,佢事先已经订左团购食呢间,维景酒店都算有啲名气嘅,所以就好放心咁去食,但佢事先亦讲明话系要拣嘢嚟食,正所谓一分钱一分货,呢句说话果然系好啱嘅🤦🏻‍♀️每人净系比三百几就食到buffet仲想点,经过专业意见之后,大部份都净系拣咗有保证嘅嚟食;中式熟食可以吾食,甜品不解释⋯⋯食物大致上有以下嘅种类每人有两张龙虾劵,相信呢样嘢应该系成餐入边最吸引,黄色嘅系香芒,龙虾十分鲜味同埋厚肉,龙虾配香芒真系好少试,感觉几新鲜。沙律点解反而好食过正餐,是反客为主的节奏吗😅螺丝粉同火腿都够冻呀,蜜瓜清甜。每次食buffet食一定会食三文鱼,三文鱼脂肪分布都几平均,不过切得吾系好靓,冇专人切完比碟你,系摆左系出面,鱿鱼稍为硬左啲。熟食方面拎左带子、蝴蝶粉、薯蓉,本身都对熟食有啲期望,因为几样野都系我好钟意嘅食物,但期望落空;带子大大只都几好食,蝴蝶粉已经得番微温,薯蓉就偏咸,吾掂呀!😑燕窝海鲜龙虾汤好好味通常龙虾汤都好咸,呢个浓度刚好呀,洁洁地咁,唔会好漏。成餐饭黎讲我谂我最欣赏个燕窝双皮奶,双皮奶好滑又吾会好塌,甜度都适中。甜品实在好好好吾掂拎左芋头布甸、芒果布甸、咖啡布丁、燕窝挞,

食物大致上有以下嘅种类

香芒龙虾

沙律

刺身

熟食

燕窝海鲜龙虾汤好好味
通常龙虾汤都好咸,呢个浓度刚好呀,洁洁地咁,唔会好漏。
燕窝海鲜龙虾汤

焗燕窝双皮奶

甜品实在好好好吾掂
拎左芋头布甸、芒果布甸、咖啡布丁、燕窝挞,芋头布丁吾知做咩好似过左期咁
芒果布甸既布甸冇乜甜味,芒果又酸,只有燕窝挞系正常啲。比一粒星都嫌多!
甜品

庆祝纪念