2023-05-06 406 浏览
朋友推介的手抓饼. 的确唔错. 个皮煎得很松化. 馅料好丰富. 食到尾都仲可以食到馅料. 唔似有啲食到一半已经得返块皮. 我大乡里第一次帮衬. 去到见前面个太太谂左一阵, 转左两次馅料. 跟住听到哥哥仔叫佢5分钟后返黎拎, Byebye! 钱都无收. 咁到我, 我咪讲话我要D set. 同样叫我5分钟后返黎拎. 咁我就14:59走, 15:07返到去. 𠮶时有啲多人. 我照排队比钱. 我问D得未. 可能我细声啦! 而且咁多人佢应该唔记得咗我5分钟前叫左. 佢问多次我要乜. 放低左钱, 隔离𠮶帮手就嗌边个要D. 我好顺理成章地行埋去拎左. 然后行左去后面小小嘅电梯位食. 但好唔开心全程听到俾人误会嘅对话 ☹️ 因为原来我上一个都系要D. 咁哥哥仔就话个帮手俾错左人 - 即系我. 因为系𠮶个人先嘅! 跟住个帮手就嗌 - 排队拎啦唔该. 其实无人排紧队, 客人只系企埋一边等拎. 而哥哥仔就继续用小小问候语话𠮶份俾另一个人拎走左🤯佢有啲劳气. 但个客人都话唔紧要. 讲多两句哥哥仔就话cut单收铺. 其实咁乱系咪派筹好啲呢! 我order嘅时候系无咁多人, 所以你唔俾任何号码我叫我5分钟后返黎拎o

我大乡里第一次帮衬. 去到见前面个太太谂左一阵, 转左两次馅料. 跟住听到哥哥仔叫佢5分钟后返黎拎, Byebye! 钱都无收. 咁到我, 我咪讲话我要D set. 同样叫我5分钟后返黎拎. 咁我就14:59走, 15:07返到去. 𠮶时有啲多人. 我照排队比钱. 我问D得未. 可能我细声啦! 而且咁多人佢应该唔记得咗我5分钟前叫左. 佢问多次我要乜. 放低左钱, 隔离𠮶帮手就嗌边个要D. 我好顺理成章地行埋去拎左. 然后行左去后面小小嘅电梯位食. 但好唔开心全程听到俾人误会嘅对话 ☹️ 因为原来我上一个都系要D. 咁哥哥仔就话个帮手俾错左人 - 即系我. 因为系𠮶个人先嘅! 跟住个帮手就嗌 - 排队拎啦唔该. 其实无人排紧队, 客人只系企埋一边等拎. 而哥哥仔就继续用小小问候语话𠮶份俾另一个人拎走左🤯佢有啲劳气. 但个客人都话唔紧要. 讲多两句哥哥仔就话cut单收铺. 其实咁乱系咪派筹好啲呢! 我order嘅时候系无咁多人, 所以你唔俾任何号码我叫我5分钟后返黎拎ok! 但当你预计唔到之后多人到你唔记得咗嘅时候. 派筹应该系系比较好嘅做法吧!
2023-05-06
5 分钟 (外卖自取)
  • 蟹籽吞拿鱼手抓饼