2023-01-30
印象中嚟呢度食饺子都好几次,不过冇影相冇写食评,今次咁岩记得影相就分享下啦!同附近几间鱼汤饺子比较呢间质素唔差,而且冇咁迫添,但如果系呢个位置咁多年,我相信佢都keep到食物品质,不得不赞每次嚟食既味道都一样冇点变过。芹菜猪肉饺+云耳椰菜猪肉饺子两款都好味,芹菜同云耳饺食落都比较有口感,芹菜就爽d,云耳椰菜就多一份甜味,饺子既调味适中,啖汤亦唔会好重味精,汤就饮唔到又鱼味但都算唔错,我食完8只饺子,汤都饮得7788,杯饮品就唔好有咩要求。另外两款饺子我都试过,韭菜饺同栗米饺都唔错,个人喜好芹菜同云耳多d;好几枱客都同我一样堂食完都会买一两打拎走,其间你会见到佢外卖生饺子都多。饺子又大只又平,我记得以前有多一两款是日精选饺子贴系墙上面,今次就见唔到。如果钟意香口就拣煎饺,但相对比较腻,汤饺冇咁干,呢d天气食完就暖d,蒸饺都唔错原汁原味。价钱反映食物质素,小店算keep得几好。
芹菜猪肉饺+云耳椰菜猪肉饺子
价钱反映食物质素,小店算keep得几好。