2017-07-20 409 浏览
返工成日都要愁中午食咩好, 先排見到同事成日都o係葵廣買酸辣粉, 搞到我自己都心思思, 上openrice 搵啦就搵到喱間, 但原來又唔係我同事食o個間咁我見到openrice的comment 好似都講到好抵食咁, 咩廿幾蚊有幾個餸, 但去到又唔係喱回事wo價錢就中左伏, 咁我就叫左酸辣粉+三個餸 (水餃, 大腸同埋金菇), 由於我係打算拎返公司食, 外賣要另加一蚊, 以喱個勁細云吞面碗size黎講hkd 39 都唔係平, 不過, to be fair, 其實成個葵涌廣場D 野食都唔係平, 仲要有好多都係勁唔好食但都貴過喱個好多, 所以一邊行返公司時一邊希望喱碗野好食啦 ( 因為尋日lunch 去左葵廣食車仔面, 又貴又勁爆難食 ) 打開見到紅卜卜, 心唸, 如果佢真係有佢個樣一半咁辣就好啦, 順帶一提, 我係叫左大辣ge雖然細細碗, 但望落去d 材料個樣都是是但但, 聞落去都幾香酸辣粉過淋, 不過可能係因為我外賣擺得太耐, 個碗又細, 索曬D 湯, 所以個粉就結撻撻太淋, 不過味道就好好 ! 講下D 餸先, 金菇就都係金菇咁ge味啦, 但大腸ok wo!! 佢好似洗到好乾淨, 冇曬腸

酸辣粉過淋, 不過可能係因為我外賣擺得太耐, 個碗又細, 索曬D 湯, 所以個粉就結撻撻太淋, 不過味道就好好 ! 講下D 餸先, 金菇就都係金菇咁ge味啦, 但大腸ok wo!! 佢好似洗到好乾淨, 冇曬腸入面d 肥膏, 但唔好之處就係佢冇左大腸少少臭的味道但唔夠肥, 水餃有2舊, 竟然唔係cheap 餃, 都幾足料, 而湯底, 嘩, 估佢唔到, 好夠辣, 又有d 麻, 我都幾食得辣, 但我飲埋d 湯後都覺得真係幾辣, 咀仔都紅卜卜。

如果以佢喱個質素黎講, hkd 39 又ok抵俾wo, 同埋喱個食完係會想再食, 我已經叫左我同事下次要食酸辣粉試喱間 !